Add Pharma Nordic AB:s andningsskydd används av OS-landslagstrupp i Tokyo

Add Pharma Nordic AB slöt i juli förra året avtal med tillverkaren Airnatech Antiviral S.L. om distributionsrättigheter för andningsskydd klass FFP2 för den nordiska marknaden. Andningsskydden säljs exklusivt via den Svenska apoteksmarknaden genom Apohem, Apoteket AB, Apotea, Apoteket Hjärtat, Apoteksgruppen, Kronans Apotek, Lloyds Apotek samt Meds.

Tidigare i år så slöt den spanska OS-delegationen avtal med tillverkaren Airnatech Antiviral S.L. om att de exklusivt ska tillhandahålla Airnatech ansiktsskydd till de kommande olympiska mästerskapen i Tokyo som hålls den 23:e juli – 8:e augusti.

”Vi är stolta över att kunna presentera en så bra produkt som Airnatech Andningsskydd till alla våra svenska apotekskunder. Idrottsmän och idrottskvinnor har alltid högt ställda krav sig själv för att leverera på högsta internationella nivå, att den Spanska OS-delegationen efter omsorgsfull utvärdering väljer att exklusivt använda Airnatech andningsskydd är ett tydligt kvitto på produktens höga kvalitet”, säger, Robert Svanström, VD på Add Pharma Nordic AB.

Ända sedan start så har Add Pharma Nordic:s ambition varit att alla våra produkter ska hålla absolut högsta kvalitet inom sina segment. Vi har en tydlig kravprofil som alla tillverkare ska uppfylla som inbegriper, kvalitet och evidens men även CSR-arbete. För oss är det även självklart att ta hänsyn till mänskliga rättigheter, minsta möjliga miljöavtryck i produktionen och så korta leveranser som möjligt. Därför har vi det senaste året helt uteslutit leveranser ifrån Kina när det gäller våra mun och andningsskydd. Den spanska OS-delegationens val av Airnatech andningsskydd visar på att de också sett den kvalitet i tillverkare som vi också identifierat säger Malkolm Makdessi-Elias, ansvarig för inköp på Add Pharma Nordic AB.

Om Airnatech andningsskydd

• Vikbart andningsskydd av typen FFP2 som kommer i svart och vitt.

• 95% filtrering som skyddar mot bakterier och partiklar

• Elastiska band som sitter skonsamt över öronen

• Komfortabelt andningsskydd för minskat andningsmotstånd

• För daglig användning

• Tillverkat i Europa, Spanien

Om Add Pharma Nordic AB

Add Pharma Nordic AB är ett företag baserat i Stockholm som fokuserar på utveckling, försäljning och marknadsföring av egenvårdsprodukter för den nordiska apoteksmarknaden.

För intervjuförfrågningar:

Robert Svanström, VD

Tel: 070-521 12 56, Mail: robert@addpharma.se

Malkolm Makdessi-Elias, ansvarig för inköp

Tel: 072-449 19 90, Mail: malkolm@addpharma

 


Add Pharma Nordic AB är ett privatägt svenskt medicintekniskt företag. Företaget grundades 2019 av två apotekare med ambitionen att utveckla och expandera utbudet av nya egenvårdsprodukter på Nordens apotek.

Vår mission är att hjälpa människor till att enklare nå en frisk vardag.

Add Pharma erbjuder innovativa egenvårdsprodukter för den nordiska apoteksmarknaden och möjligheten att tillsammans utveckla produkter under apotekens egna varumärke.

Under 2020 har verksamhetens fokus legat i att ta fram och tillgängliga Covid-relaterade skyddsartiklar som efterfrågats till följd av rådande pandemi – på kort tid har Add Pharma Nordic blivit den ledande leverantören till apotek på munskydd, andningsskydd, skyddsvisir och Covid-tester.